Anglepoise Lampen

Het tijdloze Britse merk is vooral bekend van de architectenlamp Original 1227, een prachtige lamp met een minimalistisch design. Tegenwoordig is de Anglepoise 1227 collectie uitgebreid met een hang-, tafel-, vloer- en wandlamp. De eenvoudige industriële uitstraling zorgt ervoor dat de hele collectie perfect past in een moderne inrichting.

Er zijn verschillende ontwikkelingen van deze iconische lamp geweest. In 2014 lanceerde Anglepoise de Anglepoise Type 75 uit 1968, in vier nieuwe opvallende kleurencombinaties. De nieuwe varianten zijn ontworpen in samenwerking met de Britse modeontwerper Paul Smith die bekend staat om zijn aparte herenkleding. Zijn kleurbeheersing is duidelijk te zien in de verbazingwekkende herinterpretatie van de Type 75.

Anglepoise maakt al meer dan 80 jaar lampen die als Britse designklassiekers worden beschouwd. Iedere lamp in de collectie is flexibel en praktisch, dit dankzij het onderscheidende en baanbrekende evenwichtsmechanisme. De collectie past perfect bij bureaus, nachtkastjes en praktische verlichting om iedere denkbare werkruimte te verlichten.
Toon de 36 van de 84 producten
In 1932 bedacht de auto ingenieur George Carwardine een nieuwe formule voor een veer. Hij ontdekte dat een achterbrug die wordt ondersteund door vier van deze veren gemakkelijk kan worden verplaatst zonder zijn positie te verliezen - dat was de geboorte van de eerste Anglepoise lamp. In het begin waren de lampen praktisch en industrieel, maar als onderdeel van deze uitbreiding in 1935 kreeg de collectie een lamp met slechts drie veren. Deze lamp kennen we als de Original 1227 .

Sinds 2003 leidt Kenneth Grange de grote lampenfirma. Hij begon zijn carrière als technisch illustrator en heeft sindsdien een behoorlijke reputatie opgebouwd als industrieel productie ontwerper. Hij identificeerde Anglepoise ooit als zijn favoriete ontwerp - noemde het een "klein wonder van evenwicht" - en groeide uit tot Design Director. Hij probeert trouw te blijven aan de kern van het bedrijf, terwijl hij een vooruitstrevende en innovatieve benadering van zijn werk toepast.

Hoewel de lampen in de loop van de tijd zijn ontwikkeld en verfijnd, zijn hun functie en aparte vorm zorgvuldig behouden. Tegenwoordig vindt u de Anglepoise lamp in huizen, kantoren, restaurants, bars en hotels in meer dan 50 landen. De nieuwste collecties zijn ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde ontwerpers zoals Paul Smith en Margaret Howell. Brits design blijft de kern van dit Britse merk.
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.