Louis Poulsen Lampen

In de wereld van lichtontwerp heeft Louis Poulsen een lange en trotse geschiedenis voor in zowel thuis-, als kantoorverlichting.

De lampen van Louis Poulsen worden over de hele wereld geprezen, dit sinds Poul Henningsen een gouden medaille voor zijn baanbrekende design won op een internationale tentoonstelling van decoratieve kunst in Parijs in 1925. Het werk van Henningsen vormde de basis voor het succes van Louis Poulsen op het gebied van verlichting. Hij was hun hoofdontwerper vanaf het midden van de jaren 20 tot de jaren 60.

Louis Poulsen produceert vloerlampen, tafellampen, wandlampen, hanglampen en buitenverlichting voor zowel thuis als zakelijk gebruik. Enkele van hun bekendste lampen zijn de AJ tafellamp, de PH 2/1 en de PH 3/2.

Alle lampen van Louis Poulsen worden inclusief verlichtingsbronnen geleverd. Gratis levering binnen de EU bij bestellingen vanaf € 99!
Toon de 36 van de 471 producten

Meer over de Louis Poulsen lampen

Het bedrijf van Louis Poulsen heeft een lang verleden, als het gaat over designverlichting voor privégebruik en voor zakelijk gebruik.

De lampen van Louis Poulsen zijn wereldwijd bekend geworden, sinds Poul Henningsen voor zijn baanbrekend design, gemaakt 1925, zijn éérste gouden medaille op een internationale tentoonstelling van decoratieve kunst in Parijs heeft ontvangen.

Louis Poulsen produceert een groot assortiment vloerlampen, staande lampen, tafellampen, wandlampen, hanglampen en buitenverlichting voor privé en voor zakelijk gebruik.

Poul Henningsen legde de basis voor zijn grote succes met de Louis Poulsen lampen. In de jaren twintig en jaren zestig werden Louis Poulsens lampen door hem ontworpen. Andere belangrijke designers, zoals Arne Jacobsen, Verner Panton, Louise Campbell, Ross Lovegrove, en Shoichi Uchiyama hebben ook voor Louis Poulsen gewerkt.

Tijdloze, unieke lampen van goede kwaliteit


Het doel is om een lamp te ontwikkelen, wat een goede techniek en ontwerp heeft. De ontwerpen zijn van goede kwaliteit, wat ervoor zorgt, dat de lampen uniek blijven bij nieuw en oud architectuur. Louis Poulsen heeft in de loop van de jaren veel succes gehad, in het handhaven van zijn bestaande positie, en tegelijkertijd uitgebreid met nieuwe en baanbrekende ontwerpen van lampen. De samenwerking met de jonge visionare ontwerper Louise Campell met zijn organische en kleurrijke Collage lampen heeft geresulteerd in een groot succes, en tegelijkertijd met succes van nieuwe innovatieve Enigma hanglamp, die werk ontworpen door de Japanse Shoichi Uchivama.

Alfred Homann


Geboren: 1948- 2022
Bekendste werken: Nyhavn lamp, Homann lamp, Ensemble chair Nyhavn-lamp, Homann-lamp, ensemble-stoel
Training: Architect

Achtergrond
Alfred Homann studeerde in 1976 af aan de kunstacademie in Kopenhagen. Tijdens zijn studie begon hij te werken voor de beroemde designer Wilhelm Wohlert en bleef daar werken nadat hij afstudeerde voor zijn opleiding.
Van 1987 - 1995 was hij CEO van zijn eigen ontwerpstudio in Denemarken en werkte hij tegelijkertijd als ontwerper in USA.
Hij gebruikt alleen de beste kwaliteitsmaterialen in zijn weloverwogen en robuuste lampen. Gedurende zijn carrière heeft hij talloze prijzen gewonnen, waaronder “Die Gute Industrie Form” in 1978, de ID-prijs in 1987 en het Design Innovation Prize in Duitsland in 1992.
Zijn beroemdste lampen zijn - Nyhavn en Homann – en zijn twee zeer populaire buitenlampen zijn geproduceerd door het Deense merk Louis Poulsen.

Louise CampbellGeboren: in 1970
Bekendste werken: The Campbell Hanglamp, The Collage Hanglamp, The Snow Vloerlamp, The LC Luiken – allemaal voor Louis Poulsen
Opleiding: Ontwerper

Geschiedenis
Louise Campbell werd geboren in Kopenhagen, met een Deense vader en een Engelse moeder, daarom heeft ze in beide landen gewoond. Na haar afstuderen aan de London College of Furniture in 1992 keerde ze terug naar Denemarken, waar ze haar studie voortzette.

In 1996 creëerde ze haar eigen studio, gericht op meubeldesign en verlichting. Haar ontwerpen zijn speels en ze heeft een Scandinavisch feminisme in al haar ontwerpen. Ze maakte zich grote zorgen om het milieu en startte de stichting "Walk The Plank", dit in samenwerking met negentig andere ontwerpers. Ze hebben allemaal originele ontwerpen ontworpen en voor de stichting gedoneerd.

Louise Campbell heeft verschillende samenwerkingen met het Deense supermerk Louis Poulsen. De ontwerpen van Louise Campbell zijn over de hele wereld erg populair geworden.

Bekijk hier alle lampen van Louise Campbell.

Vilhelm WohlertGeboren: 1920 - Overleden: 2007
Bekendste werk: de Dehns Palae, de Kapel van Frederik IX van
Roskilde Domkirke, de Wohlert hanglampen van Louis Poulsen.

Opleiding: architect

Achtergrond
In 1944 studeerde Vilhelm Wohlert af aan de The Royal Danish School of Architects en werkte van 1968 tot 1986 als professor aan deze school.
Van 1946 tot 1947 was Vilhelm Wohlert in dienst van de Zweedse ontwerpers

Sven Ivar Lind, Sven Markelius en Hakon Ahlberg in Stockholm en begon zijn eigen studio in 1949.

In 1957 ontwierp hij samen met Jørgen Bo het Danish contemporary art museum Louisiana in Humlebaek. Al met al hebben de twee architecten het museum gedurende een periode van 33 jaar ontwikkeld.

Vilhelm Wohlert ontwierp ook gezinswoningen en een kleine verzameling aan meubels.

Bekijk hier alle lampen van Vilhelm Wohlert.

Koop Louis Poulsen lampen online


Lampenmaster.be is een geautoriseerde dealer van de wereldbekende lampen van de Deense verlichtingproducent Louis Poulsen Lighting A/S.

U kunt in de winkel, en op onze website een ruime collectie van Louis Poulsen’s fantastische designlampen ontdekken.  

Wij hebben ruime kennis in het advieseren van verlichtingen zowel voor privè, als zakelijke doeleinden.          U kunt contact met ons opnemen op telefoonnumer 0318-52082043, of via ons e-mail adres info@lampenmaster.be
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.