GUBI introduceert Bestlite met een Limited Edition

In de jaren 30’ introduceerde designer Robert Dudley Best de eerste lamp Bestlite serie. 90 jarig jubileum in 2020 GUBI een Limited Edition De Bestlite BL90 serie. Er worden slechts 300 stuks geproduceerd. Elk model wordt geproduceerd in nikkel. Elke lamp is gecertificeerd met een eigen nummer, dit maakt de lamp uniek. De lamp heeft ook een kleine metalen plaat met 90 jarig jubileum logo gegraveerd.

De gehele collectie van Bestlite lampen bestaat uit verschillende lampen. Er is altijd een lamp voor ieders behoefte. Bij de BL90 serie vindt u de vier meest populaire lampen zoals, BL1 Tafellamp, BL3, vloerlamp, BL5 en BL7 wandlampen in een stijlvolle nikkel afwerking.
Bestlite Tafellamp – BL1


Bestlite BL1 Tafellamp was de eerste Bestlite-lamp. Een functionele lamp met veel aandacht voor flexibiliteit; een verstelbare hoogte en kantelbare arm met een lampenkap, die 360 graden kan worden gedraaid. Met een hoogte van 51-84 centimeter (afhankelijk van uw gewenste instelling) heeft de lamp de perfecte maat voor een bureaulamp.

Bestlite Vloerlamp – BL3


Met als uitgangspunt in tafellamp is de Bestlite BL3 Vloerlamp ontworpen met dezelfde flexibele functies – kantelbare arm, verstelbaar in hoogte met een draaibare lampenkap. De schakelaar van de lamp is op het snoer gemonteerd, zodat u gemakkelijk het licht aan en uit kunt doen. Plaats uw lamp bij uw bank of bij uw leeshoekje voor u een prettige en flexibel leeslicht.

Bestlite Wandlampen – BL5 en BL7


Dezelfde verstelbare lampenkap wordt ook gebruikt bij Bestlite BL5 en BL7 wandlampen. De BL5 wandlamp heeft een verstelbare arm, terwijl de BL7 een eenvoudige versie is. Ongeacht welk model u kiest. De lamp past perfect als een nachtlamp. De wandlampen zijn vooral populair in de hotelbranche. Een opvallende lamp voor de hal of in de gang.
Geef uw interieur een luxe uitstraling met de lampen van Bestlite Limited Edition


Na geelkoper en koper is nu de koude metalen lampen weer populair in uw interieur. De uitdrukking van de lamp is eenvoudig met luxe en kwaliteit. Laat de glanzende nikkel kleur in uw woning opvallen- combineer met natuurlijke materialen, voor het creëeren van een stijlvol contrast. Met de zachte ronde vormen en juiste textiel keuze geeft de nikkelafwerking een luxe uitstraling.

De lamp is een fantastische combinatie van traditie en vernieuwing- aan de lamp is duidelijk te zien dat de lamp niet in één dag is ontworpen. De vorm en details van de lamp zijn klassiek, stijlvol en absoluut niet saai. De lamp past perfect in alle interieurs – van een klassieke woning tot een ultra moderne woning.  
<hr>Goed design, hoge functionaliteit en een goede geschiedenis


Goed design, hoge functionaliteit en een goede geschiedenis

Een mooi design van bijna negentig jaar heeft zijn waarde bewezen als een klassiek design. De lamp complimenteert het decor van vandaag zowel als negentig jaar geleden. Niet alleen op basis van zijn tijdloos design maar ook door de functie van de lamp.  

Eind jaren 20’ ging de Engelse designer Robert Dudley Best, naar Duitsland voor zijn studie. Hij werd ongelooflijk enthousiast over de Bauhaus school en de hele Bauhaus-stijl die in de jaren twintig was ontstaan. Zijn interesse in de vormentaal en de basisprincipes van Bauhaus werd versterkt toen hij later naar Frankrijk reisde. Op de wereldtentoonstellingen in Parijs, waar onder meer Mies van der Rohe en Le Corbusier vertegenwoordigd waren, vond designer Robert zijn inspiratie voor zijn Bestlite lampen.    

Toen Robert weer thuis was met zijn eerste tekeningen, wist hij zijn vader te overtuigen om de lampen in hun eigen familiebedrijf (Best en Lloyd) te produceren. In eerste instantie werd de lamp niet zoals verwacht verkocht aan particulieren. In plaats daarvan werden de lampen verkocht aan autoreparatiewerkplaatsen en aan de technische afdeling van Royal Air Forces, waar de functionaliteit van de lamp enorm werd gewaardeerd.  

Een paar lampen kwamen echter terecht op de bureaus van de architecten, wat leidde tot een artikel The Architects Journal, waar de lamp de naam kreeg van Als eerste Engelse Bauhaus-productie. Ineens was iedereen geïnteresseerd in de lamp! De toenmalige premier, Winston Churchill koos persoonlijk de Bestlite tafellamp voor zijn bureau. Hij nam de lamp mee naar ontelbare reizen rond over de hele wereld, dit was de grote doorbraak voor de Bestlite lampen, die in de loop van de tijd geliefd werd bij architecten, designers en designliefhebbers. Vandaag wordt de lamp beschouwd als een echte klassieker.
Van een Engelse ontwerper tot Deense Gubi

Van een Engelse ontwerper tot Deense Gubi

De eigenaar van Gubi, Jacob Gubi zag voor het eerste keer de Bestlite lampen samen met zijn vader in Kopenhagen. Zijn vader had deze prachtige lamp eerder in een schoenenwinkel gezien. Ze konden allebei zien, dat de lampen iets speciaals hadden. Ze gingen naar Birmingham en bezochten Dudley Best-familie. Hier zagen ze hoe de mooie lampen werden geproduceerd. In de oude productie hallen kregen ze een beetje cultuurschok en raakten ze tegelijkertijd ongelooflijk gefasineerd door de authentieke omgeving van oud gereedschap, waar traditie en vakmanschap uitstraalde.  

Best en Lloyd stond achter de productie van de lampen tot 2003, hierna kocht Gubi de rechten van Bestlite. Gubi heeft de neiging om door de producten de geschiedenis van de lampen te vertellen – elke lamp of meubel heeft zijn eigen geschiedenis. De Bestlite lampen passen perfect in het DNA van Gubi.

Bekijk hier de gehele serie lampen van BL 90 Limited Edition collectie, bekijk hier de gehele collectie van BL90 Limited Edition. U kunt het product bestellen, zolang het op voorraad is.