Christian Dell

Geboren: 1893 - Overleden: 1974
Bekendste werken: Kaiser Idell lamps
Training: Silversmith                                          

Achtergrond
Christian Dell was een Duitse ontwerper met een opwindende achtergrond als zilversmid, een achtergrond die helpt om het gevoel voor vondstdetails uit zijn creaties te verklaren. Hij was van 1922 tot 1925 werkzaam als voorman bij de Bauhaus-metaalwerkplaats in Weimar, waar hij verantwoordelijk was voor een ongelooflijk innovatieve en baanbrekende ontwerpstijl.

De Bauhaus - inclusief architectuur, design, kunst en andere media - neemt een eigen plek in de cultuurgeschiedenis van de 20e eeuw. Het was een van de eerste educatieve instellingen gewijd aan design en was een verzamelpunt voor de meest uitzonderlijke kunstenaars en architecten uit die tijd.
Vanaf 1926 begon Dell met het ontwerpen van verlichtingsarmaturen, vaak voor de Gebr. Kaiser & Co. lampfabriek. Zijn tafellamp model 6631 Luxus werd voor het eerst getoond in 1936. Het werd al snel het toonaangevende model van de KAISER idell ™ -serie, die zowel toen als nu symbool staat voor het beste in het Duitse design, elegant verbeterd met prachtige materialen en precisietechnologie.

Als u nieuwsgierig bent naar de naam van het lampprogramma, dan kunnen wij vertellen dat de naam Kaiser van de oorspronkelijke fabrikant komt, en Idell een combinatie van het woord 'idee' en de achternaam van Christian Dell.
Toon de 36 van de 42 producten
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.