Vipp Lampen

In 1932 won Holger Nielsen een auto met zijn toegangskaart van het lokale voetbalstation, dit werd het begin voor het merk Vipp.

Hij verkocht zijn auto, en kocht er een metalen pers voor in de plaats. Een aantal jaar later toen zijn vrouw een emmer nodig had voor haar kapperssalon ging hij aan de slag met een Vipp pedaalemmer.

Dit bleek later een begin voor een grote portfollio van gebruiksvoorwerpen voor keukens, badkamers, meubels en lampen.
Toon de 22 van de 22 producten

Mere over de geschiedenis van Vipp

Vipp is nog steeds een onafhankelijke Deense familiebedrijf, dat gerund wordt door Jette Egelund, de dochter van Holger met haar twee kinderen, Kasper en Sofie en de 45 medewerkers in Kopenhagen.

Of het nu ging om een pedaalemmer te ontwikkelen, het heroverwegen van de modulaire vrijstaande keuken, ontwikkelen van meubelcollecties, of het ontwerpen van een Vipp hotel, de kwaliteiten van de producten en concepten blijven een nieuwe beleving.

In 2009 werd de pedaalemmer een deel van de permanente designcollecties van MoMa in New York – de enigste plek in de wereld waar pedaalemmers alleen als decoratie worden gebruikt.
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.