Sofie Refer

Geboren: 1975
Onderwijs: De Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten, Instituut voor Productontwerp, Glas en Keramiek.
Awards: German Design Awards 2019 - 'Excellent Product Design - Winner' The Miira collection en 'Excellent Product Design - Special Mention' the Blossi collection / Elle Decoration Collection 2009 - 'The World's Best Design' / Wallpaper Design Award 2006 - 'Best Light' / Blueprint Magazine 2006 - 'Best Newcomer' / Homes and Garden - 'Best Product' / The Chicago Athenaeum - 'Good Design Award'.

Sofie Refer is een bekende Deense lichtontwerpster die haar eerste verlichtingsmerk, Refer + Staer, in 2003 in Kopenhagen begon, twee jaar na haar internationale doorbraak in 2001, toen ze de 'Good Design Award' won in het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design voor haar Mega Lichtbron lamp - en Mega Lichtbron is sindsdien een van haar populairste ontwerpen geworden. Verschillende modellen worden momenteel geproduceerd door het beroemde Deense designmerk &Tradition.

De ontwerpen van Sofie Refer staan bekend als diep geworteld in de Scandinavische designtraditie en zijn geïnspireerd op Scandinavisch licht. Refer beschouwt respect voor de natuur en het vermogen om schoonheid te zien in eenvoud als de twee belangrijkste waarden in elke ontwerptraditie. Bovendien vindt Refer dat licht het meest essentiële en krachtige aspect van interieurdesign is, en ze wordt gedreven door haar passie om nieuwe manieren te bedenken om met licht te spelen. Daarbij maakt ze gebruik van de nieuwste technologie om eenvoudige, gestroomlijnde ontwerpen te creëren met verzorgde, zintuiglijke uitingen en een extravagante toets.

In 2017 richtte Sofie Refer in samenwerking met Nadia Lassen en Peter Østerberg het Deense merk Nuura op met als doel unieke, zintuiglijke en esthetische lichtbronnen te creëren die de overvloed en vreugde van de Scandinavische natuur weerspiegelen. Het resultaat is een reeks prachtige ontwerpen die geschikt zijn voor elk doel in zowel particuliere als openbare ruimtes, waaronder de lampencollecties Miira, Blossi, Liila, Anoli en Apiales. Met een Sofie Refer lamp en elke andere oplossing van Nuura, krijgt u een praktische lichtbron die tevens een decoratieve toevoeging is aan uw interieur, die gegarandeerd de aandacht trekt en de finishing touch geeft aan uw bestaande inrichting.
Toon de 36 van de 157 producten
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.