Schottlander

Bernard Schottlander is in 1924 Mainz (Duitsland) geboren. In 1939 verhuisde hij naar England, en begon hierna voor het Engelse leger in Indië te werken, hier leerde hij lastechnieken, hierna nam hij de kunstlijn aan het Leeds College of Art, gevolgd door Anglo-French art centre in St John’s Wood.

Meer over de lampen van Schottlander

Bernard Schottlander beschrijft zich als een designer voor het interieur, maar ook als een beeldhouwer wat betreft de buitenwereld.

Na vele succesvolle jaren als een industrieel designer koos Bernard Schottlander ervoor om zich te concentreren op sculpturen. Aan het eind van de jaren vijftig heeft hij een werkruimte geetableerd in het noordelijke deel van Londen. Hier heeft hij vele jaren samen met zijn ijverige assistent George Nash gewerkt. In 1965 gaf hij onderwijs voor de branch metaalbewerking op de St Martins School of Art, hetzelfde jaar werd hij een deel van de groep Six Artist op de universiteit van Contemporary Arts in London, en in 1966 kwam hij met zijn eerste solo tentoonstelling in de gallerij van Hamilton in London. Bernard Schottlander bewonderde Alexander Calder in de jaren 1951, en creërde vanuit zijn inspiratie de Mantis lampen-serie, deze beweging is goed te zien in alles wat Schottlander heeft gecreëerd. Een kunstenaar, een ingenieur en niet de mindste klusjesman. Hij bedacht een smart systeem met compenseerde gewrichten, dit werd gecombineerd met een serie van sterke en flexibele metaalstengels. De schermen zijn heel uniek, acrobaat hangend als een elegante, en iets onbeschrijvelijks. De schermen worden geproduceerd uit aluminium met behulp van de “spinning and chasing techniques” en is solied in de werk van de metaalmedewerkers samen met de soliede vakmanschap toevoeging van Bernard Schottlander. Zijn eigen vaardigheid als een beeldhouwer, die een beweging als een spiraalvorm creërde, waar de symmetrische en assymetrische in spel is.

Het licht met zijn eeuwige spel van balancen en onbelancen onthult enkele geheimen voor de betekenis  “een vaste vorm” en “leeg”, die Alexander Calder heeft gecreëerd voor de Mantis lampen. De kern van het object poëzie is een innovatie om in de droomwereld te komen van een gebalanceerde elegantie...

DCW – La Lampe Gras – Bernard SchottlanderPhilippe Cazer en Frédéric Winkler zijn de personen die het merk DCW hebben ontworpen.  
“DCW is ontstaan op basis van onze liefde voor de objecten. Obejcten die ons elke dag volgen, die betrouwbaar en eerlijk zijn, en bedacht op de essentiëlle touch van een perfect vorm.  

Een perfect object binnen kunst en type met een uitstraling van schoonheid, die een architecturale vrijgevigheid uitstralen. Er moet ernaar verlangt worden, voor het behandelen van objecten met veel respect, die met de tijd een band met u wilt maken in aanleiding hiervan. Een manier om te leven, en een manier om te zien.

DCW heeft onder andere de Mantis serie van Bernard Schottlander, met de spannende merk van La Lampe GRAS.  
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.