Vervang je kaarsen door levensechte LED-lampjes

In de afgelopen jaren is het gebruik van LED-kaarsen in woningen aanzienlijk toegenomen. Veel mensen hebben kaarsen op batterijen gemeden omdat ze te kunstmatig leken. Er wordt ook vaak gezegd dat de nepkaarsen niet dezelfde gezelligheid verspreiden als kaarsen. Maar dankzij innovatieve LED-technologie worden de lichtjes steeds levensechter. Tegenwoordig kan het moeilijk zijn om het verschil te zien tussen een traditionele kaars en een LED-versie.

Als je de gezellige sfeer wilt creëren die we kennen van kaarsen, kun je gerust kiezen voor de slimme LED kaarsen. Of het nu thuis is, in een winkel of restaurant, je hoeft niet in te leveren op het uiterlijk of het warme sfeerlicht.

Waarom je voor LED kaarsen zou moeten kiezen


Veel mensen vinden dat het authentieke en gezellige gevoel verdwijnt bij het gebruik van kunstmatige kaarsen. Met de nieuwste ontwikkelingen kun je het verschil niet meer zien, tenzij je erop wordt gewezen. Maar er zijn ook verschillende andere voordelen om te overwegen:

Veiligheid is er één van en misschien wel de belangrijkste. Rond Kerstmis bijvoorbeeld worden brandweerlieden soms opgeroepen voor branden die worden veroorzaakt door vergeten kerstversieringen met kaarsen. Het ergste wat een LED-lampje kan overkomen als hij wordt vergeten, is dat hij zonder stroom komt te zitten. Hij wordt niet heet, dus er is geen risico dat kinderen of dieren zich aan de kaars branden.

Het vervangen van je traditionele kaarsen door LED's heeft ook voordelen voor het binnenklimaat in je huis. Ze roeten niet zoals kaarsen en storen daarom je ogen, neus of longen niet - zelfs niet als er veel kaarsen tegelijk branden. De kaarsen kunnen langer worden gebruikt dan de traditionele oplossing omdat ze op batterijen werken. Je kunt het economische voordeel ook vergroten door oplaadbare batterijen te gebruiken.  Met het elektrische licht kun je het licht ook laten "branden" op de vensterbank als je weg bent, zodat het nog steeds lijkt alsof er iemand thuis is.
Als alternatief voor kaarslicht in huis

Als alternatief voor kaarslicht in huis

De meest gebruikte soorten kaarsen - waxinelichtjes, pilaarkaarsen en theelichtjes - zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende LED-versies. Met traditionele waxinelichtjes heb je de mogelijkheid om de kaarsen in kleine waxinelichthouders op tafel of in de vensterbank te zetten. Ze passen ook perfect in een kleine lantaarn voor binnen, omdat ze gebruikt kunnen worden zonder dat de lantaarn heet of roetig wordt.

Als je een iets grotere lantaarn of lichtkoker hebt, kun je hier ook LED-pilaarkaarsen gebruiken. Ze zijn ook een geweldig alternatief in een creatieve decoratie of adventskrans, omdat je niet het risico loopt dat de kaarsen opbranden en brandbare materialen ontsteken, en je voorkomt ook dat kaarsvet langs de zijkant naar beneden loopt en tafelkleden, vensterbanken en andere oppervlakken ruïneert.

Meer recent kun je ook de klassieke kroonkaarsen met LED krijgen, die in de verte lijken op gewone kaarsen. Ze hebben hetzelfde formaat als de traditionele kroonkaars en passen daarom gemakkelijk in je favoriete kandelaar, waar de levensechte, dansende vlam een charmant licht geeft.

LED kaarsen met afstandsbediening en timer


Steeds meer LED kaarsen hebben de optie van een timerfunctie en/of afstandsbediening. Het is geen noodzaak, maar het kan veel voordelen hebben. Met een afstandsbediening kun je je kaarsen aan- en uitzetten zonder dat je ze uit de kandelaar of lantaarn hoeft te halen. Je kunt de kaarsen ook zo instellen dat ze automatisch uitgaan; vaak na 4, 6, 8 of 10 uur, wat ook de brandtijd is van veel traditionele kaarsen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je vergeet je kaarsen te doven en onnodig batterijverbruik hebt.
Uyuni Lighting: LED-verlichting met unieke 3D vlammen

Uyuni Lighting: LED-verlichting met unieke 3D vlammen

Het Deense bedrijf Uyuni Lighting heeft een serie lampen op batterijen die tot de populairste op de markt behoren. De vlam beweegt niet en verbruikt daarom niet onnodig veel batterijstroom. Dankzij de LED-technologie hebben hun kunstkaarsen een bijzonder levensechte vlam die de sensatie geeft van een kleine vuurtong die staat en licht flikkert. Of je nu kiest voor waxinelichtjes, pilaarkaarsen of kroonkaarsen, je krijgt de gezellige sfeer die we kennen van kaarslicht. Een geweldig alternatief voor kaarsen dat voor gezelligheid zorgt zonder het binnenklimaat aan te tasten.

Geïnspireerd door de kristalheldere nachthemel boven de zoutvlakten van Uyuni in Zuid-Amerika werd het idee voor de unieke 3D vlam geboren. De nachtelijke hemel boven de geïsoleerde zoutvlaktes is kristalhelder door de schone lucht en de afstand tot het dichtstbijzijnde storende licht. De wens van de ontwerper om de verre sterrenstelsels in elk huis over de hele wereld te brengen, resulteerde in de innovatieve serie kaarsen met het zacht flikkerende licht.

Zie hier ons assortiment led-kaarsen!