Anglepoise Tafellampen

De werktuigbouwkundig ingenieur George Carwardine ontwikkelde in 1932 een nieuw concept voor een veer. Door vier van deze veren te gebruiken om een schommelarm te ondersteunen, kon hij een lamp maken die gemakkelijk te verplaatsen was en toch zijn positie behield - dat werd het begin van de eerste Anglepoise lamp.

Tot op de dag van vandaag is Anglepoise bekend om zijn tafellampen die als inspiratie hebben gediend voor ontelbare andere lampen. Hoewel ze in de loop der tijd zijn verfijnd en ontwikkeld, zijn de karakteristieke uitdrukking en functionaliteit zorgvuldig bewaard gebleven.

De minimalistische en industriële uitstraling blijft modern in het huidige interieurontwerp. De Original 1227 tafellamp - de eerste van de Anglepoise lampen - hebben een moderne make-over gekregen met een glanzend zwarte lak. Dit zorgt voor een elegante en exclusieve uitdrukking, compleet met een zwarte stoffen kabel. De lamp is een aanvulling op de Scandinavische stijl, zowel wat betreft het prachtige ontwerp als dankzij het flexibele en functionele licht.

De tafellamp Type 75 uit 1968 is een nieuwere versie, ontwikkeld in samenwerking met de Britse modeontwerper Paul Smith. Hij is vooral bekend om zijn herenkleding, dankzij zijn opvallende ontwerpen en liefde voor kleuren - het ontwerpers-DNA dat door zijn aderen stroomt is duidelijk terug te vinden in zijn interpretatie van de tafellamp Type 75, die opvalt door zijn opvallende kleuren.
Original 1227 Mini Tafellamp Dove Grey - Anglepoise
RRP EUR 241,00
Op voorraad na: 10-14 dagen
Toon de 33 van de 33 producten
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.