Kaare Klint

Geboren: 1888 - Overleden: 1954
Meest bekende werk: Grundtvigkirke, "Frugtlygten", "Oereklapstolen", "Faaborgstolen", "Safaristolen", "Den Røde stol"
Onderwijs: architect en meubelontwerper

Geschiedenis
Kaare Klint, die zowel architect, kunstenaar als ontwerper was, werd zeer gerespecteerd en heeft een grote invloed gehad op het Deense meubeldesign in het algemeen. Hij ontwierp ook de populaire lamp "Frugtlygten" - The Fruit light - voor Le Klint, die tegenwoordig één van hun meest verkochte lampen is.

Hij was de zoon van architect P.V. Jensen Klint, die begon met de bouw van de kerk van Grundtvig, die Kaare Klint afmaakte.

Aanvankelijk was het vooral de kunst en niet de architectuur die hem interesseerde, en het was zijn meubeldesign dat hem beroemd maakte. Hij ontwierp zijn meubels met het algemene idee, dat ze het lichaam moeten volgen en comfortabel moeten zijn.

Kaare Klint was de eerste ontwerper die een samenwerking tot stand bracht tussen ontwerpers en timmerlieden bij een fabriek. Hij begon te werken met het timmerbedrijf Rud Rasmussen, dat vandaag de dag nog steeds veel van de Kaare Klint-meubels produceert.
Toon de 5 van de 5 producten
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.