De Architect Lamp-Flexibele verlichting voor het hele huisARCHITECT LAMPEN
Tegenwoordig is de architect lamp beschikbaar voor privéwoningen en het is nog steeds een populaire oplossing voor kantoren en algemene werkplekken. We hebben thuis niet meer dezelfde behoefte aan een bureau, omdat de meeste mensen op hun laptop werken. Desondanks is de architect-lamp - in zijn verschillende varianten - nog steeds een vast onderdeel van de inrichting en heeft hij een nieuwe golf van aandacht gekregen vanwege de consistente focus op retro-ontwerp. De Scandinavische inrichting blijft zich richten op functioneel design en iconische klassiekers. De architecturale lamp floreert, maar gebruikt tegenwoordig energiebesparende LED-lampen in plaats van gloeilampen. De lamp duikt steeds weer op in nieuwe interpretaties en we blijven hem gebruiken in de nieuwe context.

Hoewel het bijna 90 jaar geleden is dat de architecturale lamp voor het eerst het daglicht zag, is ze nog altijd even populair in moderne interieurs. Wat je praktische verlichtingsbehoeften ook zijn, de architect lamp voldoet er gegarandeerd aan. Vloer, plafond, muur of tafel, er is een model voor elke denkbare plek in huis. Met andere woorden, er zijn ontelbare manieren om de lamp thuis te gebruiken.

BY THE BEDSIDE Als je een flexibel en praktisch bedlampje met een moderne uitstraling wilt, is de architect lamp ideaal. Je zou kunnen gaan voor de populaire Original 1227-wandlamp. Het indrukwekkende assortiment is zelfs geschikt voor gebruik naast verhoogde bedden. Als je een bedlampje nodig hebt dat je als leeslampje kunt gebruiken, dan is de architect lamp de juiste keuze. Het scherpe en geconcentreerde licht zorgt ervoor dat je je ogen niet hoeft te spannen om te lezen. Bovendien krijg je een lamp die de hele kamer verlicht en je partner niet stoort als die wil slapen.

IN DE KEUKEN Bij het kiezen van een lamp voor je keuken is het belangrijk om iets te vinden dat goed licht geeft voor je werkruimte. Een architecturale lamp voor aan de muur of het plafond is de ideale keuze als je flexibiliteit wilt. De 302 plafondlamp of de 213 wandlamp van Lampe Gras zijn allebei stevige en eenvoudige oplossingen die een geweldig licht geven voor als je lunches of het avondeten aan het voorbereiden bent.
VOOR HET KANTOOR In de afgelopen jaren heeft het thuiskantoor een ware opleving doorgemaakt! We besteden steeds meer tijd aan thuiswerken, dus het is essentieel om de juiste verlichting te hebben om je te begeleiden. Merken zoals Leucos hebben de opdracht begrepen en de JJ lampencollectie gecreëerd. De collectie bestaat uit hanglampen, wandlampen, vloerlampen en tafellampen. De laatste is vooral geweldig voor op kantoor, al dan niet thuis, vanwege het formaat en de flexibiliteit, waardoor hij perfect is voor op je bureau. Alle lampen in de collectie zijn een moderne kijk op het klassieke architectlampenontwerp en de tafellampen zijn wat je een klassieke architectlamp zou kunnen noemen.

De JJ tafellamp heeft de flexibiliteit van een klassieke architecturale lamp omdat de armen en lampenkap kunnen worden versteld om in verschillende richtingen te schijnen, zodat je altijd het licht hebt dat je nodig hebt. De tafellampen zijn ook uitgerust met een dimbaar LED-licht, zodat je de helderheid kunt aanpassen aan je werktijden. Het elegante ontwerp is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, met en zonder voet, dus er is een model voor iedereen, ongeacht je stijl en behoeften. Versier je bureau met deze klassieker: een praktische en decoratieve toevoeging aan je inrichting die nooit uit de mode raakt.

Wil je de unieke JJ collectie van Leucos zien? Vind het hier
IN DE WOONKAMER Je hebt goed licht nodig in combinatie met de opstelling van je bank of je favoriete fauteuil waar je je oprolt met gebreide kleding of een goed boek. De Archi van Nordic Living zorgt voor een ongelooflijk flexibel licht. De lamp heeft een klemfunctie en kan gemakkelijk op een plank of de rand van een tafel worden gemonteerd, om nog maar te zwijgen van het verplaatsen als dat nodig is. De lamp is verkrijgbaar in verschillende kleuren en past bij alle interieurstijlen.

IN DE KINDERKAMER Het bureau in de kamer van je kind moet goed verlicht zijn zodat ze hun huiswerk kunnen maken, kunnen oefenen met tekenen of aan andere kleine creatieve projecten kunnen werken. De Type 75 tafellamp is de klassieke staande architectlamp, verkrijgbaar in verschillende opvallende kleurencombinaties. De Type 75 tafellamp is een decoratieve en praktische oplossing voor de kinderkamer die zowel voor jou als voor je kind werkt. De unieke tafellamp is verkrijgbaar in twee maten met maximale hoogtes van respectievelijk 50 en 66 cm, waardoor de lamp ook geschikt is als lamp op het nachtkastje.
VOOR PERSOONLIJKE DÉCOR Moderne decoraties gebruiken de architecturale lamp in verschillende nieuwe contexten. Een van de meest opvallende en creatieve interpretaties is de reusachtige architecturale lamp: de Tolomeo Mega vloerlamp. De Tolomeo-collectie van Artemides is de thuisbasis van enkele van de meest populaire architecturale lampen en de collectie heeft ontelbare prijzen gewonnen sinds de lancering in 1987.

De opvallende vloerlamp heeft een hoogte en bereik waardoor je hem boven je eettafel kunt plaatsen of kunt gebruiken om je salontafel te verlichten. Er is geen montage aan de muur of het plafond nodig, dus de lamp is gemakkelijk te integreren in je bestaande inrichting. Net als de kleinere architectlampen is het licht van de megalamp verstelbaar, waardoor je hem eenvoudig kunt gebruiken als je je eettafel wilt verplaatsen om meer gasten te kunnen ontvangen. De lamp creëert vrijheid in je inrichting en draagt bij aan een unieke expressie die zeker indruk zal maken.  


De revolutionaire tafellamp uit de jaren 1920 De Franse ingenieur Bernard Albin-Gras ontwierp begin jaren 1920 de revolutionaire bureaulamp met een verstelbare arm en kogelgewricht. In de jaren die volgden werd zijn uitvinding wijdverspreid in kantoren, laboratoria, werkkamers en andere plaatsen waar flexibel werklicht nodig was. De lamp werd een hit onder architecten en verspreidde zich als een lopend vuurtje in hun gemeenschap - vandaar de naam. Bernard Gras verkocht de rechten op zijn lamp en dat was het moment waarop de eerste Gras-lamp in productie ging.

In 1932 verruilde een andere ingenieur, genaamd George Carwadine, de verstelbare kogelgewrichten voor een veersysteem bestaande uit vier veren die konden worden verplaatst zonder hun positie te verliezen. De lampenkap concentreerde het licht op een werkplek terwijl de zware voet voor stabiliteit zorgde, zelfs als de lamp volledig werd gebruikt. Een paar jaar later ging de lamp in productie als de "Anglepoise 1208", later gevolgd door de elegantere "Anglepoise 1227", die vandaag de dag nog steeds wordt gemaakt en verkocht.

De architect lamp is niet langer de oranje retro lamp die jarenlang een hoofdbestanddeel was op bureaus. Ons assortiment architectlampen bestaat uit een reeks ongelooflijke interpretaties - sommige zijn meer trouw aan het klassieke retroontwerp dan andere, terwijl sommige een Scandinavische expressie bieden in een selectie van kleuren. Wat ze allemaal gemeen hebben is hun flexibele arm en geconcentreerd licht, geschikt voor gebruik overal in huis.

ZIE HIER ONS ASSORTIMENT VAN ARCHITECT LAMPEN