De eeuwige boeiende lamp van Flowerpot

De iconische lamp van , werd ontworpen in de jaren zestig door de Deense designer Verner Panton. Designer Verner Panton is bekend als een pionier binnen interieurverlichtingen. Zijn kleurige en inspirerende persoonlijkheid is duidelijk te zien in zijn ontwerpen. De vorm, het licht en de combinatie van de kleuren creëeren de lampen tot nieuwe theorieën van verlichtingen. Hoe verlichting invloed op ons leven kan hebben.

De mooie Flowerpot hanglamp was oorspronkelijk designed voor restaurants, met de lamp van Flowerpot tafellampen
De lamp werd snel bekend en werd vooral voor privègebruik gebruikt. In 2003 herlanceerde het Deense bedrijf &tradition, de productie van de Flowerpot lamp. Het is nog nooit zo populair geweest.  

De spectaculaire presentatie van de iconische lamp


Terug in de jaren zestig en zeventig huurde het Duitse bedrijf “Bayer” elk jaar in verband met een meubelbeurs en botenbeurs een showroom. Later huurde het bedrijf een tijdelijke showroom voor bekende moderne designers met het doel om verschillende producten tentoon te stellen, voor organisaties van interieurinrichtingen.

Verner Panton kreeg twee keer de opdracht om met een tentoonstelling te komen met de naam “Visiona” en “Visiona 2”. De laatste tentoonstelling van Verner Panton was in de jaren zeventig. Een “Fantasie Landschap” van een ruimte-installatie van levendige en kleurrijke en organische vormen. Het had een voorbereiding van een aantal maanden. Verner Panton creëerde een spectaculaire tentoonstelling met veel verschillende inrichtingen. Elke ruimte omvatte een brede keuze aan meubels, verlichting, textiel en gevelbekleding. Alle elementen werden speciaal voor de gelegenheid ontwikkeld. Zijn geweldige tentoonstellingen worden nog steeds beschouwd als de eerste grootste prestaties in de ontwerpgeschiedenis.

De bezoekers van de tentoonstelling liepen door de lage ruimtes en beleefden een mooie beleving van kleurrijke, geluiden en geuren. In de ruimte kon men bijvoorbeeld zachte rubberen ballen vinden, en in een andere ruimte weer hard schuim met zachte kussens in verschillende kleuren. Overal in de boten hingen Flowerpot lampen in veel verschillende kleuren. Het was hier waar men de eerste keer kennis maakte met de hanglamp van Flowerpot. Verner Panton toonde het bij zijn spectaculaire tentoonstelling en gaf de lamp de naam “een bloem dat licht geeft”.

Een briljant succes

Na de tentoonstelling kreeg Verner Panton en Louis Poulsen (die voor het eerst met de productie van de Flowerpot lampen kwam), hierna kregen ze zoveel vragen over de lampen. Met het grote succes ontwierp Verner Panton de tafellamp van Flowerpot, en de tuinlamp. Hij ontwierp verschillende lampen van Flowerpot met hetzelfde principe, waarbij de lichtbron is verborgen om verblinding te verkomen en in plaats daarvan het licht te reflecteren in de gebogen vormen van de lamp.  

Dit heeft geresulteerd in een mooie lamp van Wire tafel- en  vloerlamp met de populaire lamp van VP Globe dat wordt geproduceerd door Verpan.
De lamp van Flowerpot ontmoet de kleurentrend van deze tijd

De lamp van Flowerpot ontmoet de kleurentrend van deze tijd

De wonderlijke lamp is verkrijgbaar in vele prachtige kleuren, maar bij Lampenmaster willen wij graag onze eigen kleur. Wij hebben daarom in samenwerking met &tradition, onze eigen selectie ontworpen van Flowerpot VP3 Tafellampen en Flowerpot VP1 Hanglamp in een moderne kleur van zacht groen.

Het is nooit een makkelijke opgave geweest om een juiste keuze te maken uit de verschillende kleuren, maar na een goed onderzoek van de komende trends in interieur zijn wij ervan overtuigd dat wij een goede keuze hebben gemaakt. De groene kleur werden geÏnspireerd door de groene kleur van de weide. De groene kleur van de aarde dat past bij de vraag van de groeiende bevolking met het verlangen om de natuur in huis te halen. Een plek waar we ons kunnen ontspannen.  

De nieuwe lampen creëeren een persoonlijkheid in uw inrichtingen van een fijn niet verblindend licht. Voor privégebruik of voor zakelijke gebruik. De neutrale en sofistikerende kleuren geven een gevoel van stilheid en rust. Het past in de Scandinavische stijl.

Bij Lampenmaster twijfelen wij er niet aan, dat de rustige kleuren gecombineerd met de ontwerpen van Verner Panton van een prachtige Flowerpot design een groot succes zal worden.  
Bekijk hier de prachtige tafellamp van Flowerpot VP3 in de kleur Zachtgroen .