Flowerpot – een eeuwige klassieker

Verner Panton in de jaren twintig was Verner Panton één van de levendige designers van Denemarken. In de jaren vijftig en zestig maakte Verner Panton onderscheid van de traditonele Deense designs van meubeldesigners zoals Hans J. Wegner, Finn Juhl en Arne Jacobsen met internationeel veel succes. Meubeldesigners maakten gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout. Verner Panton was meer aan het experimenteren met nieuwe materialen, zoals plastic, plexiglas, staal, schuimrubber en andere synthetische stoffen. Tot de dag van vandaag is hij heel erg bekend door zijn wilde designs in vele kleuren, en met zijn kennis voor wetenschappelijke toegang tot materialen en technieken.
In de jaren zestig resulteerde zijn experimenten hem toegang tot het desing van de iconische lamp Flowerpot lamp Dit werd voor de eerste keer gepresenteerd voor een tentoonstelling in Köln. Verner Panton kreeg de opgave om een tentoonstelling te organiseren op een boot. Tot op de dag van vandaag is het een spectaculaire tentoonstelling geworden in de geschiedenis van designs.

De prachtige hanglampen van VP1 werden oorsprokelijk ontworpen voor de branches restaurants, maar de vraag naar de lampen steeg enorm. De lampen werden wereldwijd opgehangen in veel woningen. De lampen zijn tot op de dag van vandaag nog steeds een groot succes. De lamp is een goede keuze voor boven uw eettafel, waarvan het licht van de lamp naar beneden straalt. Het geeft een fijn licht zonder verblinding.
De VP3 tafellampen zijn tijdloos en van een design, dat bijna in alle interieurs past. Een lampenkap van 23 cm met een kleine voet, dat niet te veel plaats in gebruik neemt. Zet bijvoorbeeld de lamp op een kleine kast of op een schap van de woonkamer, hierdoor ontstaat een prettige sfeer.

Nieuw leven van een echte klassieker

De lampen van Verner Panton zijn oorspronkelijk ontworpen voor de branchs restaurants, maar na de tentoonstelling steeg de vraag naar de lampen enorm. In korte tijd kon je de lampen boven de eettafels in elk interieur terugvinden. Door het grote succes van de Flowerpot hanglampen ontwierp Verner Panton twee jaar later een Flowerpot tuinlamp en een Flowerpot tafellamp.    
In de jaren negentig werden de lampen van Flowerpot weer populair, nadat het design van de jaren zestig en zeventig opnieuw werd gelanceerd. Destijds kon men de lampen van Flowerpot op de rommelmarkt vinden, of op websites. Met de herlancering van de Flowerpot lamp in 2003 kwam de lamp &tradition een echte design icoon opnieuw tot leven. Vandaag worden de lampen geproduceerd in twee originele maten; Flowerpot VP1 hanglamp van 23 cm. en Flowerpot VP2 hanglamp van 50 cm, met gemiddelde maten (gelanceerd in 2019) Flowerpot VP7 Hanglamp van 37cm. De tafellampen bestaan uit twee verschillende modellen van ; Flowerpot VP3 tafellamp en van Flowerpot VP4 tafellamp.

Wij hebben een design uit de jaren zeventig dat goed past in een Scandinavische woning. Er is een grote vraag naar de Flowerpot VP1 hanglampen en VP3 tafellampen.

Een lamp van Flowerpot dat alleen voor Lampenmaster is ontworpen

De lamp van Flowerpot is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Wij van Lampenmaster willen graag een eigen Flowerpot lamp in een eigen unieke kleur. In samenwerking met &tradition hebben wij onze eigen Flowerpot lamp Flowerpot VP3 Tafellampen met Flowerpot VP1 Hanglamp in de kleur Soft Green.

Als inspiratie van de groene weide Soft Green in de kleur groen. De natuurlijke en verfijnde keuze van kleuren  geeft een gevoel van stilheid en rust, dat goed past in een Scandinavische interieur. Met de nieuwe lamp creëert u een persoonlijke inrichting, dat een fijn licht geeft zonder te verblinden. Het past mooi zowel voor privégebruik als voor zakelijke gebruik.

De groene kleur is heel opvallend en past bij het thema zelfverzorging, welvaart met de heropleving van de natuur. Er is een wens om de natuur in het interieur te brengen, voor een rustgevende en een atmosfeer volle beleving, waar men zich kan ontspannen.

Het is niet makkelijk om de juiste keuze van een kleur te maken, maar na een grondig onderzoek naar de trendkleur van dit jaar, zijn wij ervan overtuigd dat de combinatie met de prachtige lampen van Verner Panton een groot succes zullen worden.  
Bekijk hier de prachtige lamp van Flowerpot in de kleur Zachtgroen.