Louis Poulsen Buitenlampen - Leer ze kennen

LOUIS POULSEN BUITENVERLICHTING
Al tientallen jaren staat Louis Poulsen aan de top als het gaat om design en het leven en de functie van licht. Louis Poulsen staat met name bekend om de jarenlange samenwerking met Poul Henningsen, die in samenwerking met Louis Poulsen talloze lampen heeft ontworpen. Hij maakte het driekappenprincipe wereldberoemd en vandaag de dag kun je nog steeds veel van de populaire PH lampen vinden in het spannende en uitgebreide assortiment van Louis Poulsen. Lees verder voor meer informatie over enkele buitenlampen die je bij Louis Poulsen vindt.


PH buitenverlichting

PH buitenverlichting

De PH buitenlampen bestaan, net als de binnenlampen, uit drie tinten die het licht verspreiden zonder te verblinden. Naast geweldige verlichting voor je oprit, terras of tuin, krijg je een klassieke look die past bij elk type architectuur - van het klassieke vrijstaande huis tot de moderne funkis villa.

Zie hier PH-buitenlampen
AJ Garden

AJ Garden

Het naadloze en stijlvolle ontwerp van de AJ-lamp is vooral bekend van het SAS Royal Hotel, waar ze oorspronkelijk deel uitmaakte van een totaal designconcept van Arne Jacobsen. De serie is ook verkrijgbaar voor buitengebruik, waarbij een zacht diffuus licht wordt uitgestraald voor je gevel, langs een oprit of in de tuin.

Zie hier AJ-buitenlampen
Toldbod

Toldbod

De populaire Tolbod lampen zijn natuurlijk ook verkrijgbaar als wandlampen voor buiten. Groter dan de binnenlampen, maar met dezelfde uitstraling. Perfect bij de voordeur, op het terras en bij de buitenkeuken en barbecue.

Zie hier de Toldbod lampen
Flindt

Flindt

Flindt is de laatste tijd een hit voor zowel binnen als buiten. De ronde vorm van de lamp is perfect om de scherpe expressie van de funkis villa te breken. De wandlamp is ontworpen door Christian Flindt en won 'Lamp van het Jaar' bij de 2019 Design Awards.

Zie hier de Flindt lampen
Bysted Garden

Bysted Garden

Met een droom om een meerpaal te maken die niet alleen mooi was op zichzelf, maar die ook de omgeving sierde, creëerde Peter Bysted deze lamp in 1975. De buitenlamp heeft een rond symmetrisch ontwerp met vier ringen die het licht naar beneden reflecteren, waardoor er ringen en patronen rond de lamp ontstaan.

Bekijk hier de Bysted Garden lampen
Skot

Skot

De Skot lamp is een oude bekende, ontworpen door Lauritz Knudsen begin 1900. De lamp was oorspronkelijk bedoeld voor grotere boten en de maritieme industrie, waar de vorm en het uiterlijk absoluut perfect zijn. Sindsdien is de lamp veel gebruikt in andere contexten en zie je hem vaak op de halve muur langs de oprit, in de werkplaats en, niet in de laatste plaats, op het huis zowel rond als bij de voordeur.

Se Skot lamperne her
Albertslund

Albertslund

Je hebt vast wel eens wandlampen van Albertslund in het straatbeeld gezien. Je ziet ze vaak bij openbare gebouwen, musea en dergelijke. De buitenlamp werd in 1963 ontworpen door Jens Møller-Jensen voor een woonwijk in Albertslund. De wandlamp heeft een minimalistische uitstraling met een vleugje retro, een wandlamp die past bij zowel het herenhuis, het zomerhuis als de winkelpui.

Zie hier de Albertslund lamp
Nyhavn

Nyhavn

De Nyhavn lamp is ontworpen door Alfred Homann en Ole V. Kjær. Kjær. De brede kap van de lamp zorgt voor een neerwaarts, comfortabel en breed stralend licht. De binnenkant van de kap is mat wit gelakt om een zacht en gelijkmatig licht te weerkaatsen voor je buitenomgeving.

Zie hier Nyhavn lampen


Louis Poulsen buitenlampen door de eeuwen heen


Door de jaren heen zijn er verschillende buitenlampen van Louis Poulsen geweest. Als je een buitenlamp hebt die hier niet tussen staat, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Sommige oudere modellen zitten nog in het assortiment, terwijl andere niet meer verkrijgbaar zijn. Als je een reserveonderdeel nodig hebt, is dit vaak een optie - en we helpen je graag voor zover mogelijk.


LOUIS POULSEN BUITENVERLICHTING
PH Wall - een designklassieker


PH Wall is misschien wel een van de meest iconische buitenwandlampen. PH Wall Copper is gemaakt van onbehandeld koper, wat betekent dat het na verloop van tijd een prachtig patina krijgt. Dit proces kan al aan de gang zijn wanneer je het product ontvangt.

Outdoor PH Lampen


Van Poul Henningsen en Louis Poulsen vind je vandaag 3 PH buitenlampen. De iconische PH Wall in koper en de stijlvolle en klassieke PH 3-2½ Wall Black, die ook verkrijgbaar is als meerpaal.
Het ontwerp met drie kappen stuurt het meeste licht naar beneden. De PH buitenlampen zijn wit aan de binnenkant voor een diffuus en aangenaam licht.

PH Buitenwandlampen - Kies de juiste voor je huis


Als je PH buitenwandlampen wilt ophangen, kies dan de lamp die het beste bij de buitenkant van je huis past. Zwart is de veilige keuze en past goed bij pure baksteenkleuren zoals wit of grijs. Als je in een klassiek bakstenen huis woont met rode of bruinachtige bakstenen, zal de koperen wandlamp geweldig staan bij de warme tinten van het huis.

PH Buitenlampen - Plaatsing


De plaatsing van PH lampen hangt helemaal af van smaak en hoe het huis er van alle kanten uitziet. De klassieker is om er een bij de voordeur te hangen. Sommige mensen kiezen ervoor om ze helemaal rond het huis te laten lopen en anderen plaatsen ze op het terras. De PH Bollard is ideaal voor opritten, looppaden of als extra verlichting op het terras.