Onbeperkt plezier met Portofino tafellamp in een draagbaar ontwerp

15 februari 2024
Onbeperkt plezier met Portofino tafellamp in een draagbaar ontwerp
In een prachtige combinatie van vorm en functionaliteit, functionaliteit en een prachtig uiterlijk, heeft ontwerper Valerio Sommella de tafellampenserie Portofino ontworpen voor de Italiaanse lampenfabrikant Nemo Lighting. Sommella is geboren in Milaan en studeerde af in design aan de Politecnico di Milano. Sinds het begin van zijn carrière en vooral nadat hij in 2009 zijn eigen ontwerpstudio oprichtte, heeft Sommella een indrukwekkend portfolio van prachtige en unieke ontwerpen opgebouwd. Sommella beschouwt elk project als een kans om ideeën uit te drukken door middel van ontwerpconcepten en streeft ernaar om vorm, materiaal en technologie samen te laten komen in een hogere eenheid. Je kunt meer van Valerio Sommella's prachtige ontwerpen hier vinden.

Sommella's basisprincipes worden duidelijk weerspiegeld in het ontwerp van de Portofino tafellamp, die met zijn ingenieuze combinatie van geometrische vormen, hoge, slanke gestalte en harmonieuze samenspel van lichtheid en gewicht een kunstwerk op zich is. Het frame en de kap zijn gemaakt van aluminium met een prachtige lakafwerking verkrijgbaar in verschillende tinten, terwijl de voet gemaakt is van marmer in een bijpassende kleur. De lichtbron bestaat uit een ingebouwde LED-module die aan de onderkant van de kap is gemonteerd en het licht naar beneden stuurt in een prachtige downlight die zowel een mooie verlichting creëert als het prachtige lampontwerp benadrukt. Het licht wordt bediend via een knop aan de onderkant van het frame. De knop heeft ook een ingebouwde dimfunctie, zodat je de helderheid in drie niveaus kunt aanpassen. Dit geeft een verlichting van respectievelijk 100%, 70% en 35% van de totale helderheid.

De lamp is draadloos ontworpen zodat je overal kunt genieten van het licht. De ingebouwde LED-lichtbron wordt opgeladen via de meegeleverde kabel die je in de USB-poort van de lamp steekt. Na 4,5 uur is de lamp volledig opgeladen en kan hij tot 15 uur schijnen.

Bekijk hier de Portofino Tafellamp in alle versies.