Verfraai je interieur met prachtige ontwerpen uit de 'Strand' serie van Muuto - nu als tafellamp!

26 februari 2024
Verfraai je interieur met prachtige ontwerpen uit de 'Strand' serie van Muuto - nu als tafellamp!
De hanglampen van de Strand collectie vormen de perfecte harmonie tussen lichtheid en gewicht. De sierlijke, zwevende look die de lampen hun unieke uiterlijk geeft - bereikt door het mooie witte oppervlak, het volumineuze ontwerp en de onzichtbare hangkabels - wordt elegant gecompenseerd door hun pilaarachtige structuur. Nu is de esthetische hanglamp echter ook verkrijgbaar als tafellamp in hetzelfde prachtige ontwerp.

Het brein achter deze prachtige creatie, ontwerper Benjamin Hubert, heeft bewust associaties met wolken in de lucht in het ontwerp van de lamp verwerkt. Het dunne, duurzame tissuepapier waaruit de kap bestaat, is strak gespannen over een stalen frame met slanke stutten, waardoor een complexe en doordachte structuur ontstaat die de lichtbron omhult en tegelijkertijd als diffuser fungeert. Het transparante uiterlijk laat het licht efficiënt door het kapmateriaal dringen en filtert het voor een warme, aangename en vooral uniforme uitstraling. "De Strand Tafellamp is echt een tactiele en functionele lichtbron met een zachte verlichting door het hele lichaam, die elke ruimte verrijkt met een smakelijke, sculpturale kwaliteit.

De functionaliteit van de lamp komt niet alleen tot uiting in de veelzijdige lichtkwaliteit die in bijna elke ruimte past, maar ook in de geïntegreerde dimfunctie waarmee je de helderheid kunt aanpassen aan je behoeften en voorkeuren, zodat je voor elke gelegenheid de juiste verlichting hebt.

De Strand tafellamp is ook verkrijgbaar als hanglamp in verschillende uitvoeringen. De prachtige balans tussen lichtheid en zwaarte, de structuur, de materiaalkeuze, de kleur en het hele ontwerpconcept wordt herhaald in alle lampen binnen de serie, zodat ze gemakkelijk gecombineerd kunnen worden voor een stijlvolle en samenhangende uitdrukking in de verlichting van de kamer.

Bekijk de tafellamp en de rest van de prachtige collectie hier.