Strakke lijnen en heldere kleuren in een prachtige combinatie: bekijk hier de Cellu serie van Normann Copenhagen!

28 maart 2024
Strakke lijnen en heldere kleuren in een prachtige combinatie: bekijk hier de Cellu serie van Normann Copenhagen!
De Cellu verlichtingscollectie is een moderne interpretatie van de klassieke gevouwen papieren lampenkap. Het ontwerp is aangepast aan de hedendaagse esthetiek met zijn polypropyleen kap voor verbeterde duurzaamheid, die rust op een gepoedercoate aluminium kolom en een gepoedercoate stalen voet, beide ontworpen met een onderscheidende, robuuste uitstraling.

Het brein achter deze prachtige collectie is de jonge Deense ontwerper Simon Legald, die in de zomer van 2012 afstudeerde aan de Royal Danish Academy of Fine Arts Design School. Zijn werk bestaat uit zowel kleine als grote producten, vaak gemaakt op het snijvlak van vakmanschap en industrie. In zijn ontwerpen gebruikt Simon Legald technieken die noodzakelijk zijn in het ontwerp en deel uitmaken van de expressie door ze visueel te benadrukken in plaats van ze te verbergen. Tijdens Legalds meerjarige samenwerking met Normann Copenhagen zijn veel van zijn innovatieve ideeën en ontwerpconcepten gerealiseerd in prachtige creaties. Je kunt de volledige reeks ontwerpen van Simon Legald hier vinden.

Bijzonder kenmerkend voor de Cellu-serie is de geslaagde combinatie van klassieke en moderne designelementen. De kap geeft aan dat het ontwerp duidelijk verwijst naar de iconische geplooide lampenkappen. Een element dat behouden is, terwijl het ontwerp als geheel een eigentijdse en vernieuwde esthetiek heeft gekregen die past bij moderne interieurs. Het ontwerp wordt vooral gekenmerkt door zijn opvallende proporties en klassieke verwijzingen. De basis heeft een zeer kenmerkende, vergrote uitdrukking die verder wordt benadrukt door de opvallende en speelse kleurencombinaties van de poedercoating. Zo is Cellu een duidelijke vereniging van oud en nieuw, prachtig gecombineerd in een ontwerp dat verwijzingen bevat naar zowel klassiek vakmanschap als nieuwe, moderne ontwerpprincipes.

De Cellu serie bestaat uit zowel tafel- als vloerlampen in verschillende prachtige kleurencombinaties. Je vindt ze allemaal hier