Uitstekende verlichting met de Ghost designkroonluchter van 101 Copenhagen

29 november 2023
Uitstekende verlichting met de Ghost designkroonluchter van 101 Copenhagen
Veel prachtige verlichtings- en interieurelementen hebben hun weg gevonden naar de nieuwe collectie van het Deense designmerk 101 Copenhagen, en een daarvan is de hypnotiserend moderne kroonluchter Ghost. Deze lamp is perfect voor wie van modern minimalisme houdt en een zwak heeft voor abstracte kunst. Met zijn innovatieve verlichtingstechnologie, eenvoudige uiterlijk en expressieve eenvoud is de Ghost kroonluchter geschikt voor alle moderne ruimtes en interieurs.

Net als de rest van de collectie is de Ghost kroonluchter ontworpen door het Deense ontwerpduo Christian Sofus Hansen en Tommy Hildal, die ook de hoofdontwerpers zijn van 101 Copenhagen. Tommy Hildal heeft vele jaren ervaring opgedaan in de mode-industrie voordat hij een carrière als interieurontwerper begon. Zijn werk concentreert zich op zijn eigen interesse in materialen en het proces waardoor ze kunstwerken worden, wat tot uiting komt in alle doordachte ontwerpen van Hildal. Christian Sofus Hansen studeerde architectuur en design aan de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten en is een expert in het combineren van traditioneel design met moderne technologie en productiemethoden. Sinds 2015 werken de twee ontwerpgenieën zij aan zij en creëren ze een reeks verbluffende interieurprojecten. Meer ontwerpen van Christian Sofus Hansen en Tommy Hildahl vind je hier.

Het kenmerkende grafische ontwerp van de Ghost-kroonluchter is gebaseerd op minimalistische kunst, waarbij verlichting en beeldhouwkunst worden gecombineerd in een opvallend ontwerp met gevoel voor innovatie. In plaats van conventionele lampenkappen en lichtbronnen heeft Ghost een opvallende armatuur met een abstract, gedraaid patroon dat de hele kop van de armatuur vormt. Het bestaat uit een witte acrylbuis met daarachter een geïntegreerde LED-lichtbron die de hele structuur verlicht wanneer de lamp aan is. De innovatieve kroonluchter is verkrijgbaar in twee verschillende maten, elk met zijn eigen hypnotiserende lichtpatroon.

Zie hier alles