Rustgevende verlichting met Alexei Iskos' nieuwste design meesterwerk Calm Wall Light

25 maart 2024
Rustgevende verlichting met Alexei Iskos' nieuwste design meesterwerk Calm Wall Light
Toen de Oekraïens-Deense ontwerper Aleksej Iskos op een dag op het vliegveld van Kopenhagen was, werd hij getroffen door een advertentie. Het was echter niet de inhoud of het product dat de aandacht van de ontwerper trok, maar eerder het formaat: het zachte, textielachtige materiaal waarop de advertentie was afgedrukt, lichtte op met een buitengewoon aangename gloed. Dit was het begin van het idee voor een nieuw lampconcept en is een voorbeeld van Iskos' verbazingwekkende vermogen om inspiratie te vinden in het dagelijks leven en alledaagse voorwerpen en fenomenen te vertalen naar een prachtige designtaal - materieel, visueel en functioneel.

De lampen binnen Iskos' nieuwe wandlampenserie 'Calm' worden gekenmerkt door precies hetzelfde aangename lichteffect dat aanleiding gaf tot de naam van de serie. De buitenkant van de lamp is bedekt met een strak geweven textiel dat het licht egaliseert en een diffuus lichteffect creëert met een geleidelijke overgang van de zijkanten naar het midden van de lamp. De lichtbron erachter is een LED-module die effectieve accentverlichting creëert, perfect voor bijna elke kamer. Tegelijkertijd schijnt het licht ook door de achterkant van de lamp naar buiten, waardoor een donker contrast ontstaat in het frame van de lamp en een harmonieus lichtpatroon op de muur.

Het ontwerp zelf wordt gekenmerkt door een holistische benadering met een ononderbroken ontwerp en een tot in detail gereduceerde buitenkant, wat Iskos' meesterschap en expertise in Scandinavisch minimalisme in interieurdesign demonstreert. De Calm Wall Light is verkrijgbaar in verschillende maten en kleurvarianten met individuele kleurenbanden langs het frame die een subtiel kleurenspel toevoegen aan het schaduwneutrale ontwerp. De lamp is ook verkrijgbaar met een ingebouwde touchdimmer om de helderheid aan te passen, wat de toepassingsmogelijkheden van de lamp enorm uitbreidt. Voor een snelle en eenvoudige bediening van de dimfunctie kun je ook een snoer kopen dat speciaal voor de Calm-serie is bedoeld.

Bekijk hier het volledige Calm wandlampenassortiment.