Functionele aanvulling op de esthetische Asteria-serie van Umage: zeg hallo tegen Asteria Plus

4 april 2024
Functionele aanvulling op de esthetische Asteria-serie van Umage: zeg hallo tegen Asteria Plus
Sinds de Asteria hanglampserie van Søren Ravn Christensen in 2017 voor het eerst het daglicht zag, is de prachtige verlichtingscollectie een uitstekend voorbeeld van de unieke esthetiek die Deens design kenmerkt: een gestroomlijnde en holistische look, pure, ononderbroken geometrie, een exclusieve kleurentaal en weinig maar cruciale details die het ontwerp persoonlijkheid en karakter geven. Met de nieuwe lampen in de Asteria Plus serie ligt er meer nadruk op de functionaliteit en bruikbaarheid van de lamp zonder afbreuk te doen aan het visuele design.

De Plus serie heeft de minimalistische elegantie behouden die de andere hanglampen in de Asteria serie kenmerkt. De hanglampen hebben hetzelfde gemakkelijk herkenbare messing element aan de bovenkant van de kap en zijn verkrijgbaar in twee kleurvarianten, zwart en parelwit, die net als de rest van de serie de speciale matte uitstraling hebben die een belangrijk onderdeel is van het DNA van Asteria. Alle varianten van Asteria Plus behouden de energiezuinige LED-lichtbron die het licht naar beneden richt in een brede downlight met een CRI-waarde van meer dan 90, wat zorgt voor een nauwkeurige kleurweergave in de ruimte. De functionele kenmerken van de lampen zijn echter op verschillende gebieden uitgebreid: De lampen zijn uitgerust met een dimschakelaar die bovenop de kap is verborgen, waardoor het gestroomlijnde ontwerp niet wordt verbroken. Hier kun je de kleurtemperatuur van het licht aanpassen. De dimmer heeft drie standen waarmee je het licht kunt variëren van warm wit tot neutraal wit om de ideale verlichting te creëren voor zowel werk als ontspanning. Daarnaast kunnen de Asteria Plus-pendellampen ook worden gemonteerd op lichtrails en zijn ze daarom ideaal voor elke ruimte waar je de positie van het licht in de ruimte moet aanpassen.

Alle Asteria Plus-pendellampen kun je hier bekijken.

Als je Asteria Plus wilt combineren met de andere varianten uit de Asteria-serie, die ook wand-, tafel-, vloer- en plafondlampen omvat, vind je de hele serie hier.