Licht en gezelligheid uit het donkere noorden - Pilke Signature 64 vloerlamp

11 april 2024
Licht en gezelligheid uit het donkere noorden - Pilke Signature 64 vloerlamp
Het is een groot genoegen om de Pilke Signature 64 Vloerlamp te presenteren als een nieuwe prachtige aanvulling op de grootste geniale prestatie van de Finse lampenfabrikant Pilke tot nu toe, de Pilke Signature verlichtingscollectie.

Vooral de vloerlamp, die verkrijgbaar is in drie prachtige kleuren, is een bijzonder onderdeel van de iconische Pilke Signature-serie. De naam '64' is een verwijzing naar de afmetingen van de lamp: 64 centimeter in lengte, breedte en hoogte, wat duidt op een goed doordacht ontwerp. Net als alle kappen in deze serie wordt de lamp zonder lijm of schroeven gemonteerd en dit idee is overgenomen in de Pilke Signature 64 vloerlamp, die zonder voet of stang wordt gemonteerd. Op deze manier behoudt het ontwerp zijn perfectie en kan er niets worden toegevoegd of verwijderd. De kap kan ook op verschillende manieren worden aangepast, met de optie om hem op te tillen tot een symmetrisch profiel of hem in een hoek te kantelen om asymmetrisch te worden, afhankelijk van welke look je het meest aanspreekt.

Zie hier meer prachtige varianten van de Pilke Signature 64 vloerlamp en de rest van de Pilke Signature serie.

Toen de Finse ontwerper Tuuka Halonen de Pilke Signature serie creëerde, was dat een eerbetoon aan de sterke tradities van houtbewerking in zijn thuisland. De kenmerkende Finse touch is duidelijk zichtbaar in elk detail van het prachtige ontwerp, van het elegante multiplex dat wordt gebruikt als materiaal voor de lamp tot het ingewikkelde geometrische vlechtwerkpatroon dat de aandacht voor detail en verfijning oproept die de Sami-cultuur doordringt. Aangezien Finland ook bekend staat om zijn donkere winters, is het geen verrassing dat de Finnen meesters zijn geworden in het creëren van efficiënte en gezellige verlichting die hoop en vreugde verspreidt tijdens de donkere maanden wanneer de zon zich nauwelijks laat zien. Natuurlijk worden alle lampen van Pilke Signatur met de hand gemaakt in Finland.