Kartell introduceert TEA tafellampen - Een duurzaam meesterwerk van Ferruccio Laviani

20 maart 2024
Kartell introduceert TEA tafellampen - Een duurzaam meesterwerk van Ferruccio Laviani
Het baanbrekende Italiaanse designhuis Kartell, bekend om zijn innovatieve en esthetisch aantrekkelijke producten, heeft nu een reeks esthetische en milieuvriendelijke TEA-tafellampen gelanceerd, een subliem werk van de bekende ontwerper Ferruccio Laviani, die al lang en succesvol samenwerkt.

Al 20 jaar is Kartell mijn tweede thuis. Wat valt er nog meer te zeggen?
                -       Ferruccio Laviani

De TEA-tafellampen stralen een sublieme eenvoud uit, waarbij de vorm bijna een abstract karakter krijgt, dat doet denken aan twee handen die een lichtbron omhelzen en een clair-obscur effect creëren met de prachtige schaduwen die ze afgeven.

Het meest opvallende kenmerk van de TEA tafellamp is de innovatieve keuze voor een onregelmatige, poreuze afwerking die de lamp een natuurlijke uitstraling geeft. De lamp is verkrijgbaar in een reeks esthetische basiskleuren, waaronder wit, antraciet, terracotta en grijsbruin, waarmee duidelijk wordt aangetoond dat buitengewone objecten van hoge kwaliteit en grote poëzie eenvoudig kunnen worden gemaakt van gerecyclede materialen.

Een van de meest baanbrekende aspecten van de TEA tafellamp is het gebruik van een nieuw, milieuvriendelijk gerecycled materiaal; thermoplastisch technopolymeer. Dit materiaal wordt gemaakt van schoon afvalmateriaal uit verschillende sectoren, zoals meubels, auto's, elektrische apparaten en verpakkingen, dat niet is vervuild door andere materialen. Het materiaal behoudt de hoogste esthetische kwaliteit en structurele eisen, en biedt dus onbeperkte mogelijkheden om ongebruikte afvalmaterialen te recyclen en een nieuw leven te geven. Je maakt dus ook een milieubewuste keuze als je een TEA tafellamp koopt, die functionaliteit, esthetiek en kwaliteit weet te combineren, waardoor je zowel een praktische lichtbron als een decoratief interieurelement krijgt.

De TEA tafellamp vertegenwoordigt niet alleen een fusie van esthetiek en functionaliteit, maar ook een baanbrekende stap in de richting van duurzaam design. Met haar unieke ontwerp en duurzame materialen wijst de TEA tafellamp de weg naar de toekomst van design, waar schoonheid en zorg voor het milieu hand in hand gaan.

Bekijk hier alle TEA-tafellampen van Kartell