Kleur en Scandinavisch design komen samen in het nieuwe Zweedse designmerk Swedish Ninja

8 juni 2024
Kleur en Scandinavisch design komen samen in het nieuwe Zweedse designmerk Swedish Ninja
Met zijn eeuwig inventieve benadering van Scandinavisch interieurdesign en een duidelijke voorliefde voor felle en opvallende kleuren die je zelden ziet in modern design, is Swedish Ninja doorgebroken op de Scandinavische designscène. Het verhaal begon in 2010, toen de Zweedse ontwerpster Maria Gustavsson nog werkte als freelance ontwerper van meubels en interieurartikelen voor andere bedrijven. In 2016 begon het bedrijf zijn eigen producten op de markt te brengen. Vandaag de dag wordt Swedish Ninja gedistribueerd naar de rest van Europa, Australië en de VS en naar een groot aantal internationale online retailers.

Originaliteit, authenticiteit en respect voor lokaal designvakmanschap staan centraal bij alle ontwerpen van Swedish Ninja. Het merk streeft er ook naar om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, wat wordt weerspiegeld in het gebruik van kwaliteitsmaterialen om de levensduur van al hun ontwerpen te verlengen en de lokale productie in Småland, Zweden - een gebied dat bekend staat om zijn vaardige meubelmakerij en dat de thuisbasis is van zowel Pippi Langkous als de oprichter van Swedish Ninja, Maria Gustavsson. Geïnspireerd door het beroemde kinderboekpersonage van Astrid Lindgren, de belichaming van de onafhankelijke en vindingrijke vrouw, richtte Maria Gustavsson haar eigen designbedrijf op, waarvan ze tot op de dag van vandaag de CEO en enige eigenaar is.

Het kenmerk van Swedish Ninja is de geslaagde combinatie van de eenvoud en strengheid die kenmerkend is voor Scandinavisch design met Gustavssons plezier in kleur dat uit elk product van Swedish Ninja straalt. Al hun creaties zijn ook verkrijgbaar in een breed kleurenpalet, dus je hoeft geen concessies te doen aan je favoriete kleurenschema wanneer je een product van het Zweedse designbedrijf bestelt.

Swedish Ninja zit al achter een groot aantal prachtige lampencollecties, die je hier kunt vinden.

Het Zweedse designmerk verkoopt ook interieurs bestaande uit mooie en praktische woonartikelen. Bekijk ze allemaal hier.