Breng innovatie en duurzaamheid naar verlichting met de Flying Pendant van Made By Hand

10 april 2024
Breng innovatie en duurzaamheid naar verlichting met de Flying Pendant van Made By Hand
Als je houdt van creatief en innovatief design dat persoonlijkheid en karakter uitstraalt, dan is de nieuwe serie hanglampen Flying Hanglamp echt iets voor jou! De zachte, organische bogen die kenmerkend zijn voor de designtaal en het zwevende uiterlijk van de lamp, maken het gemakkelijk om te zien waar de lamp zijn naam aan te danken heeft. Met een in 3D gebreide lampenkap die gemaakt is met minimale verspilling van materialen en een constructie waarbij de lamp gedemonteerd kan worden en de samenstellende materialen gerecycled kunnen worden, onderscheidt Flying Hanglamp zich als een serie waarbij in elk onderdeel van het proces rekening is gehouden met duurzaamheid.

Een kunstwerk van een ware meester in design


De serie werd in 2023 ontworpen door Boris Berlin, die met zijn trefzekere hand en nieuwsgierigheid een beslissende stempel heeft gedrukt op het Deense design en daarmee een van de meest innovatieve Deense interieurontwerpers van deze tijd is. In 1983 richtte hij Boris Berlin Design op en in 1987 begon hij Komplot Design met Poul Christiansen. Samen gaven ze 20 jaar lang vorm aan de Scandinavische designscene. In 2010 bundelde Boris Berlin zijn krachten met Aleksej Iskos in het bedrijf Iskos-Berlin, en in 2017 is hij terug als solist in Boris Berlin Design. Boris Berlin ziet design als een schakel in het spanningsveld tussen kunst en techniek, producent en gebruiker, tussen verschillende culturen, traditie en innovatie, rationaliteit en intuïtie. Net als een koorddanser die een strakke lijn nodig heeft om zijn evenwicht te bewaren, is de spanning tussen deze tegenpolen de voorwaarde voor succesvol design.

Deze delicate balans wordt duidelijk weerspiegeld in de Flying Hanglamp, waar elke millimeter van het prachtige ontwerp zorgvuldig is gemeten en afgestemd op de rest. De lamp is verkrijgbaar in drie verschillende maten, elk in vier prachtige kleuren.

Bekijk hier de hele Flying Hanglamp serie!