Flos biedt een prachtig nieuw origineel ontwerp vanaf 2023: Bilboquet Tafellamp in drie prachtige kleuren

2 mei 2024
Flos biedt een prachtig nieuw origineel ontwerp vanaf 2023: Bilboquet Tafellamp in drie prachtige kleuren
Het Italiaanse designbedrijf heeft het weer voor elkaar! In een vruchtbare samenwerking met de Frans-Canadese ontwerper Philippe Malouin, heeft Flos een prachtige designlamp gecreëerd met een uitgekiend concept, een goed doordacht uiterlijk, een gebruiksgericht interieur en een duurzame samenstelling die aan alle voorwaarden voldoet voor de ideale moderne lichtbron. De Bilboquet valt op door zijn vormgerichte uiterlijk: de cilindrische voet en lampkop, het magnetische kogelgewricht en het lange snoer in een bijpassende kleur. Het komt allemaal perfect samen in een prachtige constructie die ook een knipoog is naar het Franse balspel bilboquet, waar de lamp op geïnspireerd is en zijn naam aan ontleent. Het kogelgewricht kan in alle richtingen worden gedraaid, waardoor je de lampkop kunt verstellen en zo het licht met uiterste precisie kunt richten. Dit is vooral een voordeel omdat de lamp een gerichte, directe verlichting biedt. De lamp is voorzien van een GU10 fitting die relatief dicht bij de lichtuitlaat aan het einde van de cilindrische lampkop zit, waardoor het licht efficiënt en doelgericht schijnt, waardoor Bilboquet perfect is als werk- of leeslamp. Je kunt de lampkop ook naar de muur laten wijzen voor een aangename, indirecte accentverlichting.

De tafellamp heeft een mooi, effen gekleurd oppervlak dat zijn designgerichte uitstraling benadrukt. Ze wordt geleverd in drie verschillende kleurvarianten, elk met een zorgvuldig geselecteerde kap waardoor ze gemakkelijk te integreren is in je interieurontwerp.

Tegelijkertijd maakt het ontwerp van de lamp gebruik van gerecyclede materialen: de kop en voet zijn gemaakt van gerecycled polycarbonaat, een bijproduct van papierproductie. De lamp is volledig zonder lijm in elkaar gezet, zodat alle afzonderlijke onderdelen aan het einde van de levensduur gedemonteerd en in de toekomst hergebruikt kunnen worden.

Alle mooie varianten van Bilboquet van Flos vind je hier!