Grafisch ontwerp dat het interieur vastlegt en definieert

12 januari 2024
Grafisch ontwerp dat het interieur vastlegt en definieert
Als je op zoek bent naar een flexibele lichtbron met een stijlvol ontwerp dat een samenhangende ruimte creëert, zoek dan niet verder: de nieuwe, stijlvolle hanglamp Lod van het Deense verlichtingsbedrijf ferm LIVING biedt efficiënte verlichting met een hoge functionaliteit en een opvallend uiterlijk dat een blijvende indruk achterlaat op alle aanwezigen. Het ingenieuze ontwerp is zo opgesteld dat het maximale flexibiliteit in verlichting biedt, en elk afzonderlijk onderdeel is zorgvuldig doordacht met zowel praktische als esthetische overwegingen in het achterhoofd.

Voorzichtig geselecteerde componenten die functie en vorm optimaliseren


De naam van de pendel is goed gekozen: De 'plumb' is de lampenkap zelf, die in de kamer zakt en een aangenaam licht verspreidt naar het gebied onder de lamp. Zowel de bovenste als de onderste lampenkap zijn gerangschikt rond een verticale centrale stang die het consistente ontwerpconcept benadrukt. De bovenste kap richt het licht van de drie lichtbronnen naar beneden, terwijl de onderste kap verblinding voorkomt en in plaats daarvan het licht naar alle kanten verspreidt in een zachte en aangename gloed.

Dankzij het slimme ontwerp, waarbij de lampenkap via de kabel is verbonden met een contragewicht, kan de hoogte van de lamp worden aangepast. Tijdens de installatie heb je ook extra vrijheid om de lamp precies te plaatsen waar je wilt, want het ontwerp bevat ook een extra plafondbeugel die bepaalt waar de kap komt te hangen. De lampenkap, plafondbeugel, contragewicht, rozet en kabel zijn allemaal in dezelfde kleur, wat een prachtig gevoel van stijl en samenhang toevoegt aan het totale ontwerp. Tegelijkertijd creëert de verbinding tussen de kabel en de andere componenten een grafisch geheel van een relatief grote schaal dat snel in het oog springt wanneer je de kamer binnenkomt.

De Lod Pendant is verkrijgbaar in een moderne zwarte versie en een prachtige kasjmier kleurige versie. Zie ze allebei hier!