Stijlvolle designklassiekers in nieuwe, praktische buitenversies - bekijk hier de Satellite outdoor hanglamp en vloerlamp van GUBI!

16 augustus 2023
Stijlvolle designklassiekers in nieuwe, praktische buitenversies - bekijk hier de Satellite outdoor hanglamp en vloerlamp van GUBI!
Sinds de Satellite-serie in 1953 het levenslicht zag, is deze bijzondere lamp bekend en geliefd in de designwereld. Het brein achter deze prachtige creatie is de Frans-Hongaarse ontwerper Mathieu Matégot, die een compleet nieuwe productietechniek uitvond om de lamp de karakteristieke rigitulle kap te geven die alle lampen in de Satellite-serie siert. De rigitulle techniek wordt gekenmerkt door het geperforeerde patroon en de papierdunne structuur waarmee het metaal in artistieke vormen kan worden gebogen, waardoor het een pluizig uiterlijk krijgt dat doet denken aan tule. De delicaat ogende maar sterke rigitulle in combinatie met de karakteristieke langwerpige en ronde vorm geeft daarom de indruk dat de Satellite lamp als een zeppelin in de ruimte zweeft. Het ontwerp wordt aangevuld door een asymmetrische, driehoekige buitenkap die als een hoed bovenop de lamp zit, zodat het algehele resultaat een sculpturale en vormgeoriënteerde designlamp van hoge esthetische waarde is.

Bekijk hier de hele Satellite serie

Met de nieuwe toevoegingen aan de Satellite-serie kan er ook buiten worden genoten van het prachtige ontwerp. De lampen, waaronder vloerlampen en hanglampen in verschillende maten en kleurvarianten, hebben allemaal een IP65-classificatie, waardoor ze beschermd zijn tegen weer en wind. Dit maakt ze ideaal voor montage op een overdekt terras of balkon om van te genieten op lange zomeravonden.

De lampen zijn ook ideaal voor buitengebruik, omdat het nette gatenpatroon in de rigitulle kap het licht van de lichtbron binnenin laat doordringen in een zachte gloed helemaal rondom de lamp. Tegelijkertijd wordt het licht afgeschermd, zodat het niet verblindt maar zacht en aangenaam naar de omgeving schijnt. Met Satellite krijg je het beste van twee werelden - directe verlichting in een niet-verblindende gloed.

Bekijk hier alle buitenlampen uit de Satellite-serie